Potensi Pigmen Pewarna Alami pada Corak Warna Lipa Sabbe sebagai Sumber Belajar IPA

Authors

  • Nur Yusaerah Institut Agama Islam Negeri Parepare
  • Syahidah Rahmah Universitas Muhammadiyah Makassar
  • Mujibur Rahman Universitas Negeri Manado

DOI:

https://doi.org/10.55606/jurrimipa.v1i1.621

Keywords:

Pigments, natural dyes, lipa sabbe, IPA

Abstract

Along with the growing public awareness of personal and environmental health, lipa sabbe products with natural colors are increasingly popular. Natural dyes are advantageous because they do not need to be imported, are safe for human health during the manufacturing process, do not pollute the environment, and are safe. Although synthetic dyes are easier to use, they are harmful to health, produce hazardous waste, pollute the environment, and are made from imported materials. This study aims to determine the types of plants that can be used as natural dyes for lipa sabbe. Qualitative methods with literature studies sourced from journals, books, or other related scientific articles are used in this research. The results showed that natural dyes in lipa sabbe became one of the Science Learning Resources with natural dyes including extracts from cocoa shell waste, coconut fiber waste, oil palm shell waste, rambutan peel waste, mangosteen peel waste, guava leaf waste, mango leaf waste and avocado leaf waste is plantation waste that can be used as a natural lipa sabbe dye. The pigments in this material produce yellow, reddish brown, gray, and black colors.

 

Keywords: , ,.

References

Arta, T. K., & Balai, N. E. (2021). Pewarna Alam dari Daun Kakao (Theobroma Cacao) Untuk Produk Fesyen Zero Waste. Prosiding Seminar Nasional Industri Kerajinan Dan Batik Membangun Industri Kerajinan Dan Batik Yang Tangguh Di Masa Pandemi, 7.

Bara, N. I. B. & Adriani. (2022). Pengaruh Mordan Tawas terhadap Hasil Pencelupan Bahan Katun Menggunakan Ekstrak Daun Alpukat. Jurnal Pendidikan, Busana, Seni, dan Teknologi, 4(2), 269-276.

Fitriana, L., & Adriani, A. (2019). Perbedaan Hasil Pencelupan Bahan Linen dan Katun pada Zat Warna Alam Ekstrak Kulit Buah Kakao (Theobroma Cacao L.) dengan Mordan Air Kelapa. Gorga : Jurnal Seni Rupa, 8(1), 155. https://doi.org/10.24114/gr.v8i1.12981

Fitriani, I. N., Puspitasari, A. R., & Amelia, R. N. (2019). Dekolorisasi Senyawa Azo Limbah Remazol Golden Yellow oleh Bioadsorben Eceng Gondok (Eichhornia Crassipes). Walisongo Journal of Chemistry, 2(2), 40. https://doi.org/10.21580/wjc.v2i2.6023

Fitriyah, H. (2018). Pengolahan Limbah Sabut. 5(3), 2534–2552.

Haryadi, I., & Hidayati, N. (2018). Ekstraksi Zat Warna Dari Daun Jambu Biji Australia (Psidium Guajava L). Indonesia Journal of Halal, 1(2), 97. https://doi.org/10.14710/halal.v1i2.4180

Khoiron Nisa, A., Wiji Hidayati, C., & Khomsatin, S., (2022). Analisis Pemordanan Tawas Pada Pencelupan Ekstrak Kulit Rambutan Sebagai Motif Batik Jumputan. Spin, 4(1), 37–47. https://doi.org/10.20414/spin.v4i1.4852

Mariana, N., Prasetyo Utomo, A., Redjeki, R. S., & Santoso, D. B. (2021). Pemanfaatan Sabut Kelapa Sebagai Pewarna Alami Batik Bagi Masyarakat Kelurahan Sembungharjo Kecamatan Genuk Kota Semarang. 2, 48–52.

Nilamsari, Z., & Giari, N. (2018). Pendahuluan. Jurnal Seni Rupa, Volume 06 Nomor 01 Tahun 2018, 839 - 847, 839–847.

Nofiyanti, N., Roviani, I. E., & Agustin, R. D. (2018). Pemanfaatan Limbah Kelapa Sawit Sebagai Pewarna Alami Kain Batik Dengan Fiksasi. The Indonesian Journal of Health Science, September, 45. https://doi.org/10.32528/ijhs.v0i0.1522

Oko, S., Kurniawan, A., & Winanti, C. (2022). Penurunan Kadar Zat Warna Remazol Brilliant Blue R Dengan Metode Adsorpsi Menggunakan Serbuk CaCO 3 Dari Cangkang Telur Dan Karbon Aktif Metana : Media Komunikasi Rekayasa Proses dan Teknologi Tepat Guna. Metana, 18(1), 39–45.

Pujilestari, T., Farida, F., Pristiwati, E., Haerudin, A., & Atika, V. (2016). Pemanfaatan Zat Warna Alam Dari Limbah Perkebunan Kelapa Sawit Dan Kakao Sebagai Bahan Pewarna Kain Batik. Dinamika Kerajinan Dan Batik: Majalah Ilmiah, 33(1), 1. https://doi.org/10.22322/dkb.v33i1.1119

Purwaningsih, D. Y., Wulandari, I. A., & Aditya, W. (2021). Pemanfaatan Cangkang Telur Ayam Sebagai Biosorben untuk Penurunan COD pada Limbah Cair Pabrik Batik. Seminar Nasional Teknologi Industri Berkelanjutan I (SENASTITAN I), 1(2), 507–512.

Rachmawaty, Mu’nisa, A., & Hasri. (2017). Analisis Fitokimia Ekstrak Kulit Buah Kakao (Theobroma cacao L.) sebagai Kandidat Antimikroba. Proceedings of National Seminar, 667–670.

Rumi, J. (2017). Sabbe Synthesist: Diskursus Motif Dasar Pengembangan Sarung Sutera Sengkang sebagai Identitas dan Potensinya dalam Industri Kreatif. Tanra: Jurnal Desain Komunikasi Visual Fakultas Seni Dan Desain Universitas Negeri Makassar, 4(2).

Rusniati. (2018). Analisis Pengendalian Proses Produksi Lipa Sabbe’ (Sarung Sutera) Sengkang Di Kecamatan Tanasitolo Kabupaten Wajo. Universitas Muhammadiyah Makassar.

Sampebarra, A. L. (2018). Karakteristik Zat Warna Antosianin Dari Biji Kakao Non- Fermantasi Sebagai Sediaan Zat Warna Alam. Jurnal Industri Hasil Perkebunan, 13(1), 63. https://doi.org/10.33104/jihp.v13i1.3880

Saputry, A. R. D. A. (2018). Kualitas Pewarna Alami Kain Batik dari Organ Daun Beberapa Tanaman dengan Variasi Lama Perendaman. Surakarta: Universitas Muhammadiyah Surakarta.

Siregar, A. H. (2016). Pembuatan Zat Warna Alam Dari Tumbuhan Berasal dari Daun. Bina Teknika, 12(1), 103–110.

Subekti, P., Hafiar, H., & Komariah, K. (2020). Word of Mouth sebagai Upaya Promosi Batik Sumedang oleh Perajin Batik (Studi Kasus pada Sanggar Batik Umimay). Dinamika Kerajinan Dan Batik: Majalah Ilmiah, 37(1), 41–54. https://doi.org/10.22322/dkb.V36i1.4149

Suheryanto, D. (2017). Natural Dyes - Ensiklopedia Zat Warna Alami dari Tumbuhan untuk Industri Batik. Yogyakarta: Penerbit Andi.

Sumargono. (2021). Metodologi Penelitian Sejarah. Lakeisha.

Sumarli, S. (2021). Penerapan Pewarna Alami Biji Alpukat Pada Kain Katun. ORBITA: Jurnal Kajian, Inovasi Dan Aplikasi Pendidikan Fisika, 7(2), 400. https://doi.org/10.31764/orbita.v7i2.5543

Susanto, S. K. S. (2018). Seni Kerajinan Batik Indonesia. (Tim Ahli BBKB, Ed.). Yogyakarta: ANDI.

Widian, O. A., Widayatno, T., & Haerudin, A. (2022). Pengaruh Jenis dan Konsentrasi Zat Fiksasi Pada Ekstrak Daun Mangga dalam Pewarnaan Kain Batik (Effect of Type and Fixation Concentration on Mango Leaf Extract in Batik Fabric Dyeing). 12(1), 76–85.

Yani, G. F., Abbas, M., & Samiyarsih, S. (2020). Pemanfaatan Ekstrak Kulit Buah Manggis (Garcinia mangostana L.) sebagai pewarna Alami Jaringan Daun Dan Batang Krokot (Portulaca oleracea L.). BioEksakta : Jurnal Ilmiah Biologi Unsoed, 2(2), 288. https://doi.org/10.20884/1.bioe.2020.2.2.2139

Downloads

Published

2022-12-28

How to Cite

Nur Yusaerah, Syahidah Rahmah, & Mujibur Rahman. (2022). Potensi Pigmen Pewarna Alami pada Corak Warna Lipa Sabbe sebagai Sumber Belajar IPA. JURNAL RISET RUMPUN MATEMATIKA DAN ILMU PENGETAHUAN ALAM, 1(1), 111–121. https://doi.org/10.55606/jurrimipa.v1i1.621