Membangun Kesehatan Dari Dalam Dengan Menu Sehat Berprotein Tinggi

Authors

  • Kumawati Rofidah Universitas Duta Bangsa Surakarta
  • Nira Putriana Universitas Duta Bangsa Surakarta
  • Alifah Gita Cahyani Roqimah Universitas Duta Bangsa Surakarta
  • Liss Dyah Dewi Arini Universitas Duta Bangsa Surakarta

DOI:

https://doi.org/10.55606/jig.v2i3.2933

Keywords:

Health, Healthy Food, Healthy Lifestyle

Abstract

The purpose of this study is to understand the importance of building health through a high-protein healthy menu. This research employs a qualitative descriptive approach to collect data through observation and literature review methods. The results of the study indicate that by planning menus, choosing food wisely, cooking at home, and paying attention to balanced portion sizes, we can practically implement a high-protein diet in daily life to support optimal health.

References

Asri, I. H., Lestarini, Y., Husni, M., Muspita, Z., & Hadi, Y. A. (2021). Edukasi Pola Hidup Sehat di Masa Covid-19. Jurnal Abdi Populika, 2(1), 56–63. https://e-journal.hamzanwadi.ac.id/index.php/abdipopulika/article/view/3105

Faidah, F. H., Moviana, Y., Isdiany, N., Surmita, & Hartini, P. W. (2019). Formulasi Makanan Enteral Berbasis Tepung Tempe. Jurnal Riset Kesehatan Poltekkes Kemenkes Bandung, 11(2), 67–74.

Islamiati, U., Anggi, V., & Nurul Insani, N. (2024). Edukasi Pemanfaatan Makanan Sumber Protein Terhadap Tumbuh Kembang Anak Di Desa Sejahtera. Jurnal Pengabdian Kepada Masyarakat Nusantara, 5(1), 588–592. https://doi.org/10.55338/jpkmn.v5i1.2681

Khotimah, D. F., Faizah, U. N., & Sayekti, T. (2021). Protein sebagai Zat Penyusun dalam Tubuh Manusia: Tinjauan Sumber Protein Menuju Sel | PISCES : Proceeding of Integrative Science Education Seminar. 1st AVES & LASER, 1(1), 127–133. https://prosiding.iainponorogo.ac.id/index.php/pisces/article/view/117

Kussoy, V. F. M., Kundre, R., & Wowiling, F. (2019). Kebiasaan Makan Makanan Tinggi Purin Dengan Kadar Asam Urat Di Puskesmas. Jurnal Keperawatan, 7(2), 1–7. https://doi.org/10.35790/jkp.v7i2.27476

Lukman, A. M., & Rahmanto, O. (2020). Aplikasi Panduan Pola Hidup Sehat. Indonesian Journal on Software Engineering (IJSE), 6(1), 64–70. https://doi.org/10.31294/ijse.v6i1.7774

Ningrum, M. S., Khusniyati, A., & Ni’mah, M. I. (2022). Meningkatkan Kepedulian Terhadap Gangguan Kesehatan Mental Pada Remaja. Community Development Journal : Jurnal Pengabdian Masyarakat, 3(2), 1174–1178. https://doi.org/10.31004/cdj.v3i2.5642

Rosana, D. (2019). Struktur dan Fungsi Protein. Universitas Terbuka, 450.

Published

2024-05-29

How to Cite

Kumawati Rofidah, Nira Putriana, Alifah Gita Cahyani Roqimah, & Liss Dyah Dewi Arini. (2024). Membangun Kesehatan Dari Dalam Dengan Menu Sehat Berprotein Tinggi. Jurnal Ilmu Kesehatan Dan Gizi, 2(3), 06–19. https://doi.org/10.55606/jig.v2i3.2933